Verduurzaming op evenementen

KeyKeg en een duurzame toekomst, nu al een circulaire van 81%.

Verduurzaming op evenementen klinkt als een utopie, maar het kan, zonder dat het je veel tijd en geld kost. Sterker nog: duurzamer met evenementen omgaan levert je tijd en geld op.

 

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Wij geloven niet alleen in een duurzame toekomst waarin verpakkingen geen milieu-impact meer hebben, maar dit is een vereiste vanuit de Nederlandse overheid. Aantoonbare verduurzaming op festivals is een must. Duurzaam verpakken helpt bij de ontwikkeling van een circulaire economie voor verpakkingsmaterialen. Het is dan ook opmerkelijk dat er nog zoveel gebruik gemaakt wordt van mixdranken uit blik. Doordat mixdranken uit blik als te milieubelastend worden ervaren stellen wij deze vooraf samen in ons unieke KeyKeg systeem. Met het KeyKeg systeem wordt nu al een circulaire van 81% behaald.

 

We streven naar gesloten kringlopen met weinig of geen impact op de natuur. We ontwerpen, ontwikkelen en produceren continue met dit doel voor ogen. Daardoor is Molotov Drinks nu al een revolutionaire mixdranken producent die ons milieu ontziet. Door het slimme ontwerp nemen de lege fusten geen kostbare opslagruimte in beslag. Het KeyKeg-systeem is namelijk recyclebaar op locatie. Dat betekent dat lege fusten direct na gebruik zijn af te voeren. Zo is alle ruimte volledig beschikbaar voor volle KeyKegs. Wij plaatsen hiervoor speciale rode recycle containers op locatie van het evenement. Tevens komen er in Nederland steeds meer afvoer punten waar de lege KeyKegs kunnen worden ingeleverd. Dit bespaart zo’n 64% op transportkosten in vergelijking met blikjes. Dit bespaart veel tijd en geld. Een KeyKeg is dan ook aanmerkelijk duurzamer dan mixdranken uit blik. 

Kiezen voor KeyKeg is kiezen voor
een duurzame toekomst.

Duurzaam en milieubewust werken middels de KeyKegs

De KeyKegs is gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Er wordt wereldwijd gewerkt aan een cradle-to-cradle proces waarbij lege KeyKegs de grondstof voor nieuwe lichtgewicht fusten zijn. De milieuvoordelen gaan echter verder. Door het compacte ontwerp is de beladingsgraad voor KeyKegs 25 tot 30 procent hoger dan van stalen fusten. Extra voordeel is dat er minder vervoerbewegingen nodig zijn en de retourstroom compleet verdwijnt. KeyKegs zijn licht, handzaam en nemen veel minder ruimte in beslag tijdens transport en opslag. Daarbij zijn de lichtgewicht fusten na gebruik op locatie te recyclen in de speciaal daarvoor bestemde rode containers. Dit bespaart veel tijd en geld. Wij plaatsen hiervoor speciale recycle containers op locatie van het evenement. Bij kleinere evenementen, waar wij zelf het tap materiaal leveren nemen wij zelf de Keykegs retour naar onze productie locatie, waardoor er helemaal geen retourstroom meer is. Het retourtransport is dus niet meer nodig. Ook dat scheelt weer CO2 door transport. Een KeyKeg bespaart alleen daardoor al 50% op transport. Dat betekent automatisch 50% minder CO2-uitstoot. Hierdoor kunnen de totale besparingen op transport oplopen tot 65%. Een KeyKeg is een eenmalig fust en hoeft na gebruik dus niet intensief gereinigd te worden. Dat bespaart veel water en chemicaliën. Tappen met lucht beperkt de uitstoot van CO2 nog verder. Geen halfvolle fusten meer weggooien. De bag-in-ball technologie beschermt de dranken vele weken na aanslaan van het vat.

Zo sluit het schenken uit het KeyKeg-systeem naadloos aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen, maar dan wel tegen lagere kosten en zonder concessies aan de productkwaliteit.

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle

©2018 by Molotov Drinks 

Molotov Drinks is onderdeel van Molotov Events | Adres De Vlonder 207, 5427 DG Boekel | Telefoon +31 (0) 492 747 147 | E-mail info@molotov-drinks.nl | Internet www.molotovdrinks.nlBank NL64 RABO 0154 901 695 | KvK 51650428 | BTW nr. NL072981301B04